VELKOMMEN TIL FJELLTUN BARNEHAGE

Akslafjellet er byens beste leikeplass!

Barnehagen vår ligger kjempeflott til på Akslafjellet. Her får barna virkelig oppleve naturen som leikeplass. Vi er nærmeste nabo til et fantastisk og variert turterreng. Vi er på tur, mest i mindre grupper på "oppdagelsesekspedisjoner". Da får vi ro og tid til å undre oss sammen over  alt det rare vi treffer på.

Et edderkoppspinn, ei maurtue, litt mose, et rødt blad. Skiftningene i naturen får vi på nært hold. Sol, varme og grønne blader blir til "blåseskog" med fargerike blad...og snart kommer vinteren med snø.

Fantasien er grenseløs! I mye større grad enn kommersielle leiker, kan naturen virkelig gi næring til fantasien vår. Ute i det fri kan en kvist for bli til en drage. Vi ser hvordan naturen inspirerer barna til leik. Leikeplassen vår er også delvis på et naturområde og barna leiker her daglig.

Vi vil gi barna mulighet til å bli kjent med det mangfoldet av liv som finnes rundt oss. Vi vil at de skal oppleve glede over å ferdes ute og ønske å ta vare på naturen.

På Aksla har vi faste steder vi gjerne besøker. Det er blant annet Plassen vår, der lavvoen vår står, og Bukkene Brusebrua venter, og Gapahuken like ved. Her nyter vi medbragt niste, eller vi lager pannekaker eller suppe på stormkjøkkenet.

Fjelltun barnehage er en har 2 avdelinger; en for 1-2åringer og en for 3-6åringer. Vi har åpningstid fra 7.15 til 16.30. Innenfor åpningstida, kan barna kan være her inntil 9 timer pr dag.