/>

VELKOMMEN TIL FJELLTUN BARNEHAGE

Akslafjellet er byens beste leikeplass!

 Fjelltun barnehage er en foreldreeid barnehage med 2 avdelinger. Vi har åpningstid fra 7.15 til 16.30. Innenfor åpningstida, kan barna være her inntil 9 timer pr dag. 

Barnehagen vår ligger kjempeflott til på byfjellet Aksla. Her får barna virkelig oppleve naturen som leikeplass. Vi er nærmeste nabo til et fantastisk og variert turterreng. Vi er på tur, mest i mindre grupper på "oppdagelsesekspedisjoner". Da får vi ro og tid til å undre oss sammen over alt det rare vi treffer på.

Et edderkoppspinn, ei maurtue, litt mose, et rødt blad. Skiftningene i naturen får vi på nært hold. Sol, varme og grønne blader blir til "blåseskog" med fargerike blad... og snart kommer vinteren med snø. 

På Aksla har vi faste steder vi gjerne besøker der vi virkelig kan studere forandringene som året bringer. Det er blant annet Plassen vår, der lavvoen vår står, og Bukkene Brusebrua venter, og Gapahuken like ved. Her nyter vi gjerne medbragt niste, eller vi lager pannekaker eller suppe på stormkjøkkenet.

Inne på avdelingene har vi godt tilrettelagte rom med gjennomtenkte valg av materialer. Vi ønsker ikke at barna skal "sysselsettes" men heller oppfordres til å utforske og undre seg over verden rundt de. Vi tar gjerne med oss turene våre inn igjen til barnehagen for videre studier på atelier, med digitale verktøy eller som inspirasjon til lek.  Fantasien er grenseløs! I mye større grad enn kommersielle definerte leker, kan naturen og gjenbruksmaterialer virkelig gi næring til fantasien vår. Ute i det fri kan en kvist for bli til en drage, og en kork kan forvandles til både mat og penger i en leke-butikk...  

 

Uteområdet i barnehagen er også variert der vi ønsker å tilby ulike opplevelser til barna. Vi har veranda både ved småbarnsavdelingen og på utelekeplassen der man kan skape litt ro og skjerming. Her kan vi studere forandringer i insektshotellet vårt, vi kan ta med oss atelier-virksomheten ut eller konsentrere oss om hvor vannstrålen renner i vannlek med ulike beholdere og kar.  Deler av lekeplassen er også på et naturområde, så her kan barna velge om de vil gå "på bjørnejakt" rundt i skogen vår, se etter maur og insekter eller kanskje lage isbutikk i hytta som er bygget her. På denne måten blir ikke naturen noe vi besøker kun på turer, men også noe som er en integrert del av barnehagehverdagen.  Vi har også en mer "tradisjonell" lekeplass med sykler, sklie, disser, sjørøverskute, sandkasse og sølekjøkken som også er populær.    

 

Vi vil gi barna mulighet til å bli kjent med det mangfoldet av liv som finnes rundt oss. Vi vil at de skal oppleve glede over å ferdes ute og ønske å ta vare på naturen.